Biografi mm / Biografi

Biografi

Jeg er født i Århus i 1974 og voksede op i en meget musikalsk familie (min søster er violinisten Birgitte Bærentzen Pihl). Da jeg var 5 år, begyndte jeg at spille violin, og som 13-årig skiftede jeg så til klaveret. I første omgang spillede jeg klassisk musik, men som 16-årig blev jeg grebet af jazzen og den rytmiske verden, og derfor endte det med, at jeg musikalsk kom til at bevæge mig i den retning istedet.

Jeg kom ind på Det Jyske Musikkonservatorium i 1994 og debuterede som den første rytmiske musiker fra solistklassen i juni 2001. I forbindelse med mit studium boede og studerede jeg i 1999 i New York hos den amerikanske pianist Kenny Werner. Det var en kæmpe inspiration, og jeg har siden da ofte været og spillet i "Jazzens Hovedstad".

I 1997 dannede jeg min egen trio, Mads Bærentzen Trio, med bassisten Morten Ramsbøl og trommeslageren Kristian Leth. Vi har igennem årene spillet en lang række koncerter og udgivet en række CD-er, både i trioformat men også med forskellige solister så som saxofonisterne Eric Alexander og Tim Ries samt sangerinden Vivian Sessoms. Se mere under CD-er. Endvidere har jeg igennem årene også stået i spidsen for en række andre projekter, bla. i samarbejde med sangerinderne Sienna Dahlen (CAN), Marie Carmen Koppel samt bassisten Peter Vuust. 

Igennem de seneste 10 år har jeg også været en fast del af Veronica Mortensen Quartet med hvem jeg har indspillet 4 albums, turneret i store dele af Europa samt i Thailand. Et orkester jeg virkelig nyder at spille med. Udover kapelmesteren og jeg består orkestret ligeledes af bassisten Kristor Brødsgaard og trommeslageren Anton Eger.

I 2001 blev jeg desuden fast medlem af Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band), landets eneste rytmiske basisensemble. Vi spiller ca. 60 koncerter om året og laver alt lige fra kunstnerisk højt profilerede projekter med internationale solister til skolekoncerter og andre formidlingsaktiviteter, der kan være med til at fremme jazzmusikken og de beslægtede stilarter gennem et højt professionelt musikalsk niveau i orkestret. Vi har i tidens løb spillet med mange solister, såvel danske som udenlandske og har udover en omfattende koncertvirksomhed i Danmark også turneret i USA, Canada, Norge, Sverige, Holland, Belgien og Tjekkiet.

I gennem årene har jeg spillet med en lang række dygtige og inspirerende musikere, størst af dem alle nok sangeren Kurt Elling, der ved flere lejligheder har været solist med Aarhus Jazz Orchestra. Derudover har jeg også ved flere lejligheder spillet og turneret med hans kvintet rundt i Europa, en stor fornøjelse hver gang. Endvidere har jeg blandt andet også optrådt med Dianne Reeves, John Scofield, Bill Stewart, Tim Ries, Eric Alexander, Dennis Mackrel, Cæcilie Norby, Chris Minh Doky og mange andre. 

I februar 2016 udgav jeg et større projekt, der er en indspilning af 50 danske sange til brug i folkeskolen mm. Musikken er indspillet i akkompagnementsversioner, således at den er velegnet til fællessang rundt om i de danske skoler. Ligeledes udgav jeg i oktober 2015 endnu en soloudgivelse; opfølgeren til min seneste CD "Se, Nu Stiger Solen", hvor jeg indspillede en række danske salmer i nye, improviserede fortolkninger og arrangementer lavet af undertegnede. Den nye udgivelse hedder "Natten Er Så Stille" og er fortolkninger af en række sange af komponisten C. E. F. Weyse.

Jeg har gennem årene lavet en lang række forskellige projekter, som du kan se mere om under CD'er.

Mads Bærentzen  | Tlf.: +45 2620 5269 | madsbaerentzen@youmail.dk